maandag 25 juli 2016

24 juli 2016

                B's : Bassevelde - Boekhoute

Een platte rit was aangekondigd - het werd ook een platte rit, maar toch wel anders dan verhoopt.


Ondanks de zomervakantie toch wel wat volk voor een rondje Rode Geulroute. De BA's (B's en redelijk wat voormalige A's) worden terug op sleeptouw genomen door Mon die terug op post is. Maurits is ook terug van dienst, en de tweede kopman zal een paar keer gewisseld worden. De laatste kilometers worden op een A parcours afgehaspeld door een nieuw duo, Koen & Paul.
Maar eerst nog richting Boekhoute (Assenede). Mon is duidelijk terug fit en we vermoeden dat hij bij Sky opgelapt is want het eerste uur vliegt erdoor, wind of geen wind. 't Gaat zelfs zo rap dat hij zich twee keer misrijdt, maar GPS Maurits is er om alles terug op de rails te zetten. Voor Boekhoute gaat het al eens mis, plat voor Robert & plat voor Maurits - maar dat kan es gebeuren hé. Tijd voor de stop, Robert speelt een hoofdrol vandaag, want hij gaat prins Laurent gewijs op zijn troon wat verder zitten.

De retour, daar kunnen we kort over zijn. We passeren nog Zwaantjes en pokémon jagende oude van dagen, maar het verhaal is toch Robert die nog vier keer plat valt. In Wachtebeke is het de laatste keer van dat, en moet de groep verder om nog op een deftig uur binnen te geraken, Mon is zo vriendelijk om nog terug te keren met de auto. Uiteindelijk komen we iets na twaalf binnen met toch nog een 29km/h op de teller. De zon heet ons welkom, en Denny ook - dat maakt veel goed!

Wel nog een staartje aan het verhaal. We zijn trots op onze nieuwe outfit, niet in het minst omdat onze clubnaam & onze heimat Overmere er heel duidelijk op staan. Dat heeft het voordeel én nadeel dat we overal herkend worden. De club is gecontacteerd geweest dat de lekke bandjes blijkbaar in de berm zijn gegooid terwijl we stonden te wachten aan de brug in Sas van Gent. Wandelaars hebben dat opgemerkt & terecht gemeld.  Op facebook wordt de club daardoor in diskrediet gebracht als zijnde respectloos, wat een begrijpelijke reactie is. Het reglement is hier duidelijk: enkel zweet blijft achter, verder niks. Respect voor natuur, medemens en ook onze clubnaam graag!  Jochen

Gegevens vandaag : RODE GEULROUTE

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...