zondag 31 juli 2016

31 jul 2016

                     A - Volkegem - Molenberg

12 A-stuurkens paraat voor een gekend rondje langs de Volkegem - Molenberg.
Straffe Hendrik ook aan de start, ook al ziet hij er helemaal niet uit... 't was blijkbaar een zware lange feestnacht in Schellebelle :-)
Onze B's doen dezelfde hellingen vandaag, maar dan over 'n iets ander traject. Op de Lange Munte in Oosterzele krijgen we de B-stuurkens in het vizier, het sein voor Bart & Co om de gashendel een eerste keer vol open te draaien.

Onze witten krijgt 'n leegloper door slechte grove keien bij wegenwerken. Het duurt toch 'n tijdje vooraleer we het glas kunnen verwijderen uit de buitenband, maar uiteindelijk wordt hij toch gedepanneerd dankzij reserve materiaal van Eddy. Daarna in 'n goeie draf richting Volkegem. De jongste van ons bende vandaag, Robin, laat zich niet kennen en sprint als eerste naar de top.
'n Paar km afdaling door het centrum van Horebeke - 55 km/u - plezant zeg - dan de Molenberg op.
Bart & de Ferre kiezen daar best positie en met de juist gekozen versnelling nemen ze vele meters voorsprong, de kasseien vliegen nog net niet in de lucht !! Nie overdrijven hé mannen..
Op het terras van de Canteclaerhoeve - mooie locatie Jochen, en bedankt voor de tip ! - is het mooi vertoeven. Straffe Hendrik besluit hier toch maar een Duveltje te verorberen om even op adem te komen.
Richting Balegem rijden we terug. Omdat Fabian er niet bij is, wil onze witten toch even het slecht kasseibaantje (Lindestraat) naar beneden nemen ("da's lang geleden"). Dat blijkt toch nie zo'n goed idee, want Eddy (gebroken steun vd gps) en Ferry (voorderailleur) kennen er pech.
Langs Houtem & Westrem gaat het huiswaarts. In Uitbergen worden we nog getrakteerd op 'n plensbui... striemende regen, dat is toch 'n beetje zuur... grrr... maar... echte Stuurkens klagen niet !!! Tsaka tsaka !!!
91 km op de teller - 31.2/km /u gemidd.
Volgende zondag rijden A&B samen de nieuwe Leirekensroute.



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...