zondag 31 juli 2016

           C's : géén stiltegebied Stekene !

André, Odilon, Greta, Theo, Paul & Sandra staan klaar stipt om 9 uur te vertrekken richting Stekense Vaart.
Spijtig genoeg zijn Bea & Fernand ziek.
André & Theo op kop rijden richting Heikant. Eénmaal aan de brug van de Moortselhoeve gaat het al fout !
Theo rijdt naar rechts, "rechtdoor zegt Sandra richting Stekene", geen probleem denken we, alle wegen leiden naar Stekene.


Aan 28 km/u gaat het richting Lokeren. Langs de Durme via de Oude Spoorwegbedding genieten we verder van de rust, de natuur, de joggers, wandelaars en de geo-catchers... Plots slaat Theo af richting Eksaarde.
Raar, dit is niet de afspraak ! de Moerbekevaart is rechtdoor, maar gehoorzamend volgen we de chef van het peloton. André doet het tempo oplopen tot 30 km/u richting Klein Sinaai. Aan de spoorweglaan gaat het terug mis ! André gaat naar rechts, maar Theo rijdt gewoon rechtdoor. Wat is die Theo van plan ???
Plots zien we het bordje "Waasmunster", en dan valt onze oude Belgische frank. "Kom, we rijden naar café "AD BRASIL" zegt Sandra. VAARWEL DE STEKENSE BOSSEN, hier komen de bossen van Waasmunster. We houden eerst halt aan het kapelletje van 1641, waar Theo zijn gebedje moet doen. In café AD BRASIL is Theo volledig in zijn sas. Het dienstertje, genaamd "Vrijdag", wil met plezier op de foto naast Theo. Theo glundert als een eerste communicant met een lollie !! :-) :-)

We zetten onze tocht verder, maar Odilon & Sandra besluiten het voortouw te nemen richting Molsbroek.
Langs  de mooie paadjes, prachtige natuur, genietend van het klein straaltje zon.
"Heel mooi" zegt Paul - "dit domein is uitgegraven voor de aanleg van de E17".
Theo moet ons wel gelijk geven, dit is veel rustiger rijden dan de grote baan. We komen in de Fina aan na een rit van 53 km. 25 km/u gemidd. Ja Bea & Fernand, speciaal voor jullie rijden we volgende week de Canteclaer route langs het stiltegebied van Stekene, en deze keer zal Theo moeten volgen !  Sandra

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...