zondag 24 juli 2016

C's : "DO-BRASIL" op de Heide

Kennen jullie Do-Brasil in Waasmunster? Kom bij de C's rijden !!!
Klik voor de linkhttp://do-brasil.be/

De zon straalt en de C's (André, Ronny, Fernand, Bea, Greta, Paul M) staan klaar voor de nieuwe uitgestippelde route van Sandra.
Theo moeten we even missen, die heeft andere verplichtingen.
André & Ronny trekken kop richting Berlare, met onmiddellijk een tempo van 26/u wind op kop.
Paul & Sandra volgen nu en dan richtingaanwijzingen gevend (met luide stem).
We rijden richting Huivelde, geboortedorp van Paul. Paul geeft uitleg over zijn jeugdjaren in deze regio. Langs de prachtige weegjes van Hansevelde, Hekkenhoek, de Zevenbochten rijden we naar Hamme Zogge en vervolgens de dijk op langs de Durme aan een tempo van 29/u.
"Hier is het vrijaf voor de B's" zegt Paul. Via de Rodendries rijden we via de berg in Waasmunster, waar we de keikoppen (kaditstenen in het West-Vlaams :-)) moeten trotseren. Wel oppassen voor de vele mountainbikers hier.
We houden halt aan cafe DO BRASIL. Hier moet Theo iets missen. Een groepsfoto met een Braziliaans dienstertje op de schoot van André !! Hier komen we nog terug !!
Het is absoluut niet duur, wel gesloten op donderdag en vrijdag, en ze vragen nog hulp voor het weekend !
Theo, dit is je kans !
Nu richting Belsele, de chocomelk van Sandra slaat en, ze trekt de kop aan 30 km/u, Bea & Greta en Fernand volgen zonder problemen, maar spijtig genoeg moeten we 4 x halt houden voor slagbomen. Richting Schrijberg hebben we alle treinen gezien tussen Zele - Dendermonde en Lokeren - Oostende. In Lokeren aangekomen wil Paul M ook iets zeggen, maar de lichten slaan op groen en Sandra zegt "DOORRIJDEN PAUL, TSAKA TSAKA".
Ronny King verlaat ons aan de brug van de Moortselhoeve. Aangekomen aan de Fina en allen héél tevreden van de nieuwe route, zegt Paul : "SANDRA, WEET GE, ALS GIJ NU één MINUUT ZWIJGT TIJDENS HET FIETSEN, HADDEN WE GEEN 25 km/u GEMIDD, maar 30 km/u GEMIDD !! (zoals de B's)
Volgende zondag een nieuwe uitgestippelde route langs Stekene Kemzeke !!
Sandra

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...