maandag 12 september 2016

11 sep - A's naar de Koppenberg

              De Koppenberg, hét zwarte beest 

DE KOPPENBERG, inderdaad het zwarte beest, vraag het maar eens aan Ferry ! :-)

Negen A-Stuurkens startensklaar richting Oudenaarde : Fabian, Marc, Erik, Dirk, Peter, Marty, Martin, Ferry & Maurits.
Marc & Erik nemen resoluut én vol goesting de kop. Marc, die we gaandeweg leren kennen hebben als een echte tempobeul, een werkbeest zoals geeneen... en Erik, helemaal herboren en vol grinta na darmproblemen, waar alleen echte kampioenen last van hebben !
Martin bengelt achteraan en denkt dat zijn snelheidsmetertje mankeert en komt eens piepen naar mijn snelheid : "ze rijden al 34"?? " 't zal krabben zijn vandaag  :-)"
In Laarne gooit de Ferry zijn pull weg, da's ook een manier om het tempo wat te laten zakken.
Het 'roadbook' is een beetje hertekend door Fabian, waardoor de heenrit naar Oudenaarde vol afwisseling zit, heuveltjes én kasseitjes :-). De wegen liggen hier en daar nat, maar de regen blijft gelukkig weg :-)

De zwanezang van de Ferre

De Koppenberg, die zoo steile bult komt in het vizier,  én het wordt écht stil in de groep, CONCENTRARE .. MAMA MIA... MAMA. Fabian & Erik nemen de afslag richting helling Kortekeer. De overige 7 Stuurkens nemen de handschoenen op ! Slechte kasseien tot 22  % helling... brrr.. De Witten Van Peteghem springt recht op de trappers, petat, zijn cartouche ontploft richting top zonder stil te vallen !
De Ferry zit veel te klein te trappen en heeft precies niet veel vertrouwen. Zijn achterwiel begint door te slippen. Daarna begint hij te steigeren zoals enkel een jong veulen kan... Het is helemaal geen wheely van de echte Sagan :-(, het lijkt er niet op ! Hij trekt zijn fiets opzij... ai ai ..bijna een grote valpartij, maar.hij staat toch te voet, helemaal geen zicht Ferry!, jammer dat TV OOST of VTM niet aan het filmen zijn. Dat filmpje kon jarenlang op YOUTUBE ! De panter van Rumbeke wordt op de koop toe ook nog voorbij gestoken door onze dappere nestor Martin, die bijna parkeert, maar door de zwanezang  van de Ferre al grijnzend plots nog vleugels krijgt ! :-). Ferry, te voet over de kassei, onze panter blijkt maar een poesje meer te zijn ! 
Nadien is het bekomen en reorganiseren, en terrassen op de Grote Markt van Oudenaarde.
De terugrit naar Overmere is één lange race, het tempo blijft steeds boven de 35/u. Ook Ferry heeft terug vertrouwen gekregen en  doet een groot deel van het kopwerk, We hebben 108 km op de teller - 31 km/u gemidd
Bedankt mannen, het was genieten, soms toch :-)
Maurits, reporter van dienst.



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...