zondag 28 mei 2017

De A's in achtervolging :-)


Op de kalender staat vandaag een van de lastigste ritten van het jaar. “Kanarieberg - Ladeuze - 121km”. De start is dan ook een stuk vroeger gepland dan anders, om 7:30.
Maar… Het weer beslist er anders over en rond 7:00 gaan de hemelsluizen open.
Het blijft 3 kwartier wisselvallig, waardoor degenen die zich al verzameld hebben aan de start beslissen om te wachten tot 8:00. Zo gezegd, zo gedaan, de B’s zetten aan.
Maar waar is Fabian? Die komt nog afgefietst vanuit Lede dus wordt er opnieuw beslist om even te wachten tot we voltallig zijn. 10-15 minuten later staat iedereen klaar en kunnen we met de nodige vertraging toch beginnen aan onze zondagsrit. Zouden we de B’s kunnen inhalen? Een steen op de weg in Lokeren verpest dit plannetje al snel, Ronny rijdt namelijk lek.


Met een achterstand van ongeveer 25 minuten lijken de B’s nu toch echt wel gaan vliegen.
Maar onze kopmannen laten de moed niet zakken en zetten strak aan tegen 36-37 km/h richting Hengstdijk. De mannen vooraan worden goed afgewisseld en het tempo zakt zelden onder de 35 km/h. Nog steeds geen B’s te bekennen. En dan, plots, zien we ze zitten op het terras. De mannen van ‘T Hemelrijk uit Lokeren zitten er ook bij.
Na 2 rondjes aan cola’s en ice tea’s moeten we opnieuw de achtervolging inzetten. De B’s zijn namelijk 9 minuten voor ons vertrokken. Na wat rekenwerk blijkt dat als we 33 gemiddeld rijden, we 54 km nodig zouden hebben om dat gat dicht te rijden. Aangezien er nog maar 40km voor de wielen lagen leek dit niet meer mogelijk. Maar er wordt toch een poging gedaan. Opnieuw roteren de kopmannen om de 10km en vliegen de kilometers om ons de oren. In het industriepark van Lokeren wordt de gas opengedraaid en rijden we plots 48 km/h. Dit was er misschien wat over jongens.

We komen aan op het terras van de Fina, worden getrakteerd door Paul en Greta en krijgen hapjes voorgeschoteld! Meer moet dat niet zijn.


Niet de rit die gepland was, maar toch een mooie met 100km aan 33 gemiddeld

Bram

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...