zondag 22 april 2018

Rijden naar de zon ...

Met net geen 15 staan we vertrekkensklaar om ons zomerritje aan te vangen.
Blij, William en Odilon terug te zien van hun vakantiereisje, en nog even nakeuvelen van de gereden Etixx rit gisteren.
Via de Donk, dijk Berlare naar Schoonaarde, neemt André & Gerard de kop à 26 km/u. De hellingen van gisteren zitten nog wat in de benen van Sandra.
Het begint lichtjes te regenen, maar gelukkig schijnt de zon richting Aalst. "We rijden waar de zon schijnt", zegt Sandra. Richting Wetteren zitten er donkere onweerswolken.

Langs de oude spoorweglijn "de babbelaar" verlaagt de snelheid door hier en daar tegenliggers en kruispunten. Via kleine landbouwweegjes richting Lede verhogen we naar 28 km/u. Hendrik verlaat de groep in Lede, hij gaat vannamiddag de 10 miles lopen in Antwerpen. Carlos neemt met André de kop. Iedereen kan goed volgen. Theo horen we niet (heeft zijn fluitje vergeten !!), jazelf Bea moet de snelheid tarten, en met succes. Plots moeten we even halt houden : "Gerard zijn zakje is losgekomen", wordt er geroepen. Iedereen schiet in een lach.
In Wanzele zien we dat er een wolkbreuk is geweest. Overal plassen langs de baan. We hebben geluk gehad, en zo kunnen we verder genieten van de stralende zon langs de dijk naar Schellebelle. Fernand is op zijn thuisfront en neemt de leiding richting markt Wetteren. De klokken van de kerk luiden : "er zijn communies" zegt Freddy. In café 27 schuiven we aan en de lekkernijen die nog op tafel staan, lusten de C-stuurkens wel. (chocolatjes, chipjes, schuimpjes...) Fernand zijn vrouw komt ons vergezellen. Daarna zetten we onze rit richting Laarne verder.
Theo heeft nog een lekke band, Carlos zijn voet zit even geblokkeerd, ondertussen genieten we van de schaapjes in de weiden.
We komen aan en het terras zit overvol. Iedereen tevreden van de gezellige ontspannende zomerrit.
San

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...