zondag 26 augustus 2018

Duimspijkers ! :-(


Draaien & keren was de aanzet van het ritje Temse. Nieuwe aanloop via Zele bracht ons naar Hamme, richting Temse. De buien waren voorbij, we hebben het droog kunnen houden. In Temse een eerste keer lek, voor Rita. We hebben vooral onthouden dat het Erik zijn fout was šŸ˜Š Richting Steendorp met opnieuw een andere aanloop, mooie stukjes natuur gezien. Normaal is dit de rit ‘trapjes op’ aan de dijk, maar kijk daar: 50 meter verder rijden en we konden gewoon de dijk op zonder trapjes. Een tijdperk wordt afgesloten.


Dijk af richting Baasrode, waar onze traditionele stop te huur staat, gelukkig was ze nog open. Richting Dendermonde en Appels voor de vrijaf. Tijdens die vrijaf worden we al gewaarschuwd door tegenliggende fietsers, en een paar kilometer verder bijna op het einde van de vrijaf hebben er een paar van ons ook van: duimspijkers op de weg gestrooid. Handenvol. Kristof, Eric, Rita, Ivan...allemaal plat. EĆ©n of meerdere banden. Een combi komt ons tegemoet, paar andere wielertoeristen stoppen ook nog met bewijsmateriaal. Blijkbaar was een buurtcomitĆ© eerder niet goed afgelopen, hopelijk staat ons dit niet elke keer te wachten (Marleen had er eerder deze week ook van). Onverdraagzaamheid ten top – hier straf je niet alleen wielertoeristen mee, ook gewoon fietsende gezinnen.
In elk geval, na een klimmetje op de dijk waar het veiliger rijden was, gaat het in volle vaart richting Fina waar we wisten wat te vertellen. Volgende week kasseien op de Paddestraat.

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...