zondag 26 augustus 2018

In het Stiltegebied is het stil !


13 Stuurkens staan om 08u59 startklaar. Chris komt net op tijd aangereden voor de uitgestippelde rit van Odilon naar Stekene. André & Odilon nemen de kop aan 25 km/u. De Oude Spoorwegbaan naar Moerbeke is door boomwortels wel enorm verslechterd. Op de kasseien zijn Theo en Chris in hun nopjes, de rest volgt het padje. Richting Stekene verhoogt het tempo naar 27 met zijwind. Na 30 km stoppen we in Stekene bij een mooie Filippijnse dame. Waasmunster heeft afgedaan, zegt Theo. “Hier is ze liever en vriendelijker”.

Sandra vraagt om een foto te nemen en ze neemt een ganse reportage. Met sterke wind op kop vertrekken we terug richting Stiltegebied. Opmerkelijk stil is het hier. Zit de wind op kop daar voor iets tussen? Het tempo moeten we even aanhouden aan 25/u, willen we nog even genieten van het mooie landschap richting Waasmunster. Odilon heeft sterke benen (na zijn lange vakantie). Theo komt geregeld naar voor, dit is een signaal voor André, niet versnellen. Om 12u05 komen we aan in de Fina. 68 km op de teller, 24,6 km/u gemid. Cindy dankt alle Stuurkens voor het massaal aankopen van de zakjes snoep (tvv kankerfonds). Volgende week zijn er nog te koop.










  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...