zondag 12 augustus 2018

B's naar de Berendries

Richting Berendries vandaag, dus eerst door de Zwalmstreek ploeteren – na een omwegje in Melle door wegenwerken. En de wind, die staat er. Vol op de neus, maar Mon & Patrik draaien er hun hand niet voor om. Het lijkt alsof er geen wind staat voor hen.
Den Elst. Vrijaaaaaafff. Maar de wind en de Berendries zorgen ervoor dat ’t even duurt voor iemand aanzet. ’t Is een lange valse, die Elst. Bovengekomen wordt er al iets gemompeld over ‘en sebiet die Berendries nog’. 
Rechts, links, naar beneden en huppa – daar ligt de Berendries. Te vroeg aangaan is dodelijk, Brendy maakt Luc duidelijk dat de prijzen boven worden uitgedeeld. En boven, dat duurt even op de Berendries met z’n lange uitloper.

Tijd om iets te drinken, ons A’s zitten er ook. We vertrekken na hun, maar onze B’s worden al iets ouder: een helm en GPS zijn vergeten, de eerste kilometers zijn wachtkilometers. En dan smijten de kopmannen nog eens de beentjes los. Wind in de rug, en we stuiven naar huis. Een stop aan de overweg houdt ons niet tegen om als eerste op het terras aan te komen.
De A’s komen toe nadat we al aan het drinken zijn, en er zien er toch een paar moe uit. Alle uitvluchten waarom ze later dan de B’s toekomen worden vakkundig weggewuifd:
“We hebben 2 platte banden gehad” “Tja, als ge choco zit zie je de putten niet meer hé”
“Wij hadden meer hellingen” “Als ge naar boven rijdt, kunt ge nadien rapper naar beneden rijden”
Enfin, er is serieus wat gelachen. En daar hadden we tijd voor, want we waren een uur vroeger binnen dan vorige week 😊

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...