zondag 12 augustus 2018

Vals plat bedriegt !

Met 15 C Stuurkens staan we aan de Fina, klaar voor een nieuw parcours.
Sandra verschiet eventjes, want 2 oud gekende triatleten van "BEAST" staan er ook te wachten, maar die zullen hun eigen rit rijden.
Rik rijdt voor de 2de keer terug mee, en ook Paul Bogaert vergezelt ons.
André & Carlos nemen de kop dijk Berlare aan 25 km/u. Er staat een stevig windje.
Via Mespelaere naar Wieze. Mario komt eventjes naar voren. We vernemen dat Freddy spijtig genoeg, ons moet verlaten wegens rugpijnen. Mario blijkt ook in zijn keel gestoken door een wesp.
We zijn er niet gerust in en blijven fietsen in bewoond gebied.
Gelukkig blijft het bij een lichte zwelling, en Mario is niet allergisch.
Richting Moorsel gaat het langzaam omhoog, en de wind blaast nog wat sterker.
Hier en daar moeten we de snelheid minderen, want vals plat bedriegt ...
In Meldert aan café INGRID houden we halt. Een biljartclub houdt er een wedstrijd, en de C Stuurkens mogen niet veel lawaai maken... nie gemakkelijk :-)
Zelfs een foto nemen is niet evident wegens de overbelichting. En als je het toilet zoekt, belandt je direkt in de living... :-)

"Nu is altijd bergaf" zegt Sandra tegen Bea.
(maar ze is de twee komende steile hellingen nog vergeten)
Door onbekend gebied fietsen we verder richting centrum Herdersem. Overal stroomt er volk toe ; plots staan we een garageverkoop en rommelmarkt. We moeten de wegomlegging van 5 km volgen om terug in Wieze te geraken. Sandra beslist om via Dendermonde Oudegem naar huis te rijden.
Aan VPK wordt onze weg afgezet door een hekken ; we moeten te voet over een oude verroeste stalen brug. (in Nederland heeft Sandra 40 bruggen gezien, nergens in een zo'n slechte staat als hier...)
Op de grote baan in Appels verlagen we het tempo naar 25, want de groep valt een beetje uiteen.
We blijven vechten tegen de sterke wind (die is terug gedraaid). Beneden aan de Brug van Schoonaarde wachten we op elkaar, want de Dendermondsestwg is te gevaarlijk.
In de Fina aangekomen hebben we 70 km - 230 hoogtemeters - 25 km/u gemid. Niet slecht :-)
San



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...