zondag 12 augustus 2018

Elst - Berendries - Elverenberg - Kloosterbos - De Vlamme

Volop congé ; we staan met 10 A Stuurkens klaar, waaronder 3 gelegenheidsrijders, voor een héél pittig ritje met verschillende hellingen.
Veel zuurstof in de lucht, stralend fietsweer !
Maurits & Marty loodsen de groep richting de Zwalmstreek, wind op kop.
Richting Brakel nemen Geoffry & Denny over. En het gaat tamelijk hard. Een eerste keer wordt er goed doorgetrokken op de Elst.
Hendrik heeft er kettingproblemen.
Daarna onze helling van de dag : de Berendries, met een gemidd van 7 %. Hendrik heeft nu ook maagproblemen en zit misselijk op de fiets. Zijn uitleg : "ik moet kotsen, maar kan nie"... :-( :-(


Tegen 55 km/u de Kasteeldreef naar beneden, dan linksop de Elverenberg, en vervolgens het Kloosterbos. 'n Smal baantje heel venijnig naar omhoog. De hartslagen in het rood ! We nemen even verder nog de helling DE VLAMME mee, alvorens te stoppen in Zottegem, café 't OUD KELDERKEN. We krijgen als wielertoeristen 10 % korting van de gastvrouw !
De B's komen ons vergezellen op het terras.
Terug vertrokken, maar even verder staan we terug stil. Denny staat lek ; nieuwe binnenband & bovenband nodig. Is dit euvel hersteld, dan staan we voor Houtem weer te voet wegens een lekke band van Martin.
Dan willen Fabian & Geoffry zo rap mogelijk terug naar de heimat, maar Hendrik blijft sukkelen met maagproblemen...
Iets voor de middag arriveren we aan de Fina. Een goeie 90 km op de teller met 600 hoogtemeters.



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...