zondag 30 september 2018

Een echt monument : Lucien Van Impe


Goed gekleed staan 12 C's startklaar voor de klimrit naar Ressegem van Martine.

André & Carlos nemen de kop. Drie (03) graden !

We verhogen het tempo onmiddellijk naar 26 om ons op te warmen.

De laaghangende zon maakt het daarenboven nog wat gevaarlijk. Met de putten en de bulten op het fietspad is het opletten geblazen.

Eénmaal in Vlekkem rijden we langs rustige boerenweegjes en is het genieten.

Door het vals plat rijden is ons lichaam al opgewarmd. We passeren in Impe langs de woning van Lucien Van Impe, onze laatste Tourwinnaar in 1976, en tevens ZES x bergkoning !

Op de Kampenheuvel moeten Sandra & Cindy even het tempo verlagen, ook voor Rik is het even doorbijten. Na één maand vakantie valt deze klim wat zwaar. Na 34 km rijden, heuvel op en af, komen we in MERE aan het prachtig monument van Lucien VAN IMPE.


In café OCTOPUS houden we onze stop. De broer van Lucien houdt hier al 40 jaar het café open
De bolletjestruien en de gele truien hangen ten toon gesteld aan de muur. Medailles en foto's versieren de inboedel. Ook familiefoto's …etc… het is de moeite waard om deze café te bezoeken. En, men heeft bovendien een lekkere chocolademelk mét een gratis druppel genever !!!

De rit wordt verder gezet naar Erpe Mere. Nieuw aangelegde wegen, het prachtig landschap én de zon doet deugd. Volledig ontspannen beginnen we aan de laatste klim. André, Carlos, Martine, Lies & Theo zetten het tempo erin. Van Lede rijden we naar Hofstade à 28 km/u richting huiswaarts. Op de brug van Schoonaarde gaat Fernand nog even in de aanval. Aangekomen in de Fina hebben we een zalig ritje van 65 km en 24 gemid.

Volgende week : de rit van Fernand (Lange Munte), vertrek om 08u30,

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...