zondag 31 maart 2019

C 's - Lochristi - Volvo Oostakker


14 C's staan startklaar om 9 u.  We verwelkom onze nieuwkomer Denny en ook Christine is terug van de partij. Via de Bontinckstraat rijden we naar Hussevelde, waar we Bea onderweg oppikken.
Aan de wegversmalling loop het fout.  Er wordt geremd, de groep zit te kort op elkaar en Martine komt zwaar ten val. Haar helm is volledig gebarsten.  De C's zijn in shock, toch komt de EHBO-cursus goed van pas.  We nemen de nodige maatregelen om de ernst van de situatie in te schatten.
Gelukkig valt uiteindelijk alles nog wat mee, wat schouder- en heuppijn, en het lukt  Martine N. de rest van de rit verder te zetten.
Gerard en Odilon nemen terug de kop. De C's zijn nu wel alerter. 2 per 2 rijden is een noodzaak; afstandhouden, hindernissen doorroepen, steeds dezelfde snelheid aanhouden, niet remmen in de bochten, alert blijven, stuur goed vasthouden - ja, in groep fietsen is oefenen en er komt veel bij kijken.
Richting Beervelde is het zalig rijden langs de spoorweglijn.  De fietspaden naar Oostakker daarentegen is een oefening in behendigheid : mooi aangelegde fietspaden stoppen plots, veranderen naar de overkant, wegversmallers en auto's die snel voorbijrazen omdat je met 15 op de grote baan fietst.  Dit behoort bij het fietsen in België.
In Hyfte houden we halt in Café de Kneut. Even bijpraten en door de vlotte bediening kunnen we snel onze rit verzetten richting Lochristi Damvallei aan 26 km/u wind in de rug.
Al snel kom Theo naar voren gereden om de de snelheid te matigen.  Niet nodig Theo want iedereen
volgt !
Aan de Dijk in Heusden krijgen we een steile helling. Niet evident.  Kleiner schakelen, rekening houden met tegenliggers, terug mooi in het wiel rijden : allemaal dingen die je bij de C-groep leert als nieuwkomer.  Daarom zijn raadgevingen van ervaren C's uiterst belangrijk en hulpzaam !
Richting dijk Wetteren krijgen we een hevige wind terug op kop. Martine R. krijgt het wat moeilijk.
De mooie rit van gisteren 'Kom op tegen Kanker' zit nog in de benen.  We matigen de snelheid naar 22 km. Gerard en Sandra zetten haar uit de wind en zo komt de fina in zicht na 55 km en 22 gemiddeld.
Volgende week vertrekt de rit naar Aalst om 8u30 - want vroeger wegens de ronde van Vlaanderen, om op tijd aan de donk te kunnen zijn.
Nu donderdag starten de dijkritten om 18u30 voor C - 19u voor B en A's.



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...