zondag 5 mei 2019

Kobbegem Bekkerzeel : de mooiste nieuwe route van het seizoen !


Met tien zijn we vandaag, donkere dreigende wolken, maar de buienradars voorspellen bijna geen regen, dus hopen maar...
Hendrik heeft zijn zonen Michaël en Sven meegebracht.
Fabian & Dirk nemen het voortouw richting Wieze.

Langs Opwijk en Meuzegem naar Kobbegem. Aan de kasseitjes zouden we willen stoppen, maar het café gaat pas open om 10 u. Dan maar vlug een banaan binnenspelen en doorrijden.

We fietsen door onbekende landbouwbaantjes, omhoog en naar beneden, langs links en rechts, opletten toch en voorzichtig zijn in het bochtenwerk, want hier en daar wat bruine smurrie.
Langs Bekkerzeel naar Affligem. De Eksterenberg is de laatste helling van de dag, “ik zou graag nog wat meer hellingen hebben” prevelt Michaël.

In Moorsel op het dorpsplein houden we onze stop. Nu blijft het wind op kop naar huis, maar Bart en Sven zijn sterk, héél sterk, 38/u met de wind vol op de neus. Sommigen spreken zelfs van vadermoord én broedermoord, want Hendrik & Michaël raken we even kwijt. Gelukkig zijn de slagbomen aan een overweg naar beneden :-)

Geloof het of niet, maar we komen aan in de Fina zonder één druppel regen.
Het begint te regenen als we net binnen zitten in 't café. Dat is een goeie timing mannen !

De nieuwe route vandaag krijgt van onze nestor Martin een 10/10, wat een score !! Want Martin geeft normaal  niet zoveel punten :-) ; hij heeft een voorliefde voor landbouwwegjes.
ps : het is een gecopieerde route van Strava, lang leve Strava !!

We hebben 91 km op de teller, 470 hms en 30,4 km/u gemidd.
M

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...