zondag 11 augustus 2019

Berendries - Kloosterbos


Vandaag nog eens naar onze geliefde Vlaamse Ardennen, richting Michelbeke.
Daar wachten ons vier mooie puisten... de Elst, Berendries, Kloosterbos & De Vlamme.
We missen natuurlijk onze ouwe getrouwe Dirk, maar sterke Marty is terug, en dat scheelt ook ,,,
We zijn met twaalf A rijders, waaronder een gelegenheidsrijder van de Windsor vrienden (Zele), en buurman van Freddy, een 'grimpeur', 52 kg nat gewogen :-) Welkom Chris!

We wijken voorbij Melle naar rechts uit langs Moortsel en Dikkelvenne.
André & Marty doen perfect kopwerk het eerste uur, met een sterke ZW op  kop, toch 30/u aanhouden, sterk mannen !
Daarna wisselende koprijders, o.m. Bremco, Wim Siau, Koen & Bart.
In Meilegem vlot naar beneden toerend rond het Ter Biezenbos.  Heel rustige mooie landbouwbaantjes via Sint-Denijs-Boekel en Heuvelgem naar de Elst in Brakel. Vanaf hier begint de dolle pret ! ;-)
Een eerste keer wordt er goed, én samen in groep, doorgetrokken op de 'Elst'. Oef, da's al even slikken...We nemen in dolle vaart de afzink van de Lepelstraat naar Michelbeke. De Berendries op, daarna
de Kasteeldreef tegen 65/u naar beneden, dan links op de Elverenberg, vervelend omhoog,  linksop de Kloosterbosstraat, die moet ons nog 50 m hoger brengen.


Plots merken we op dat Bram - Bremco - kwijt zijn... blijkbaar een afslag gemist. Enkele minuten later is onze groep weer compleet, oef !
Nog één heuveltje : De Vlamme, maar sommige Stuurkens voelen zelfs precies niet dat het hier toch steil is...
In Zottegem is onze staminéevrouw  nog met verlof, even verder vinden we toch 'n terrasje.
Op de terugweg, met de wind in de rug, krijgen we vleugels. De gebroeders Maes (Sven & Michaël) flirten op een bepaald moment met een snelheid van 45 km/u en zorgen dat we heel vlug terug in Overmere zijn.
Een kleine 90 km op de teller en 30,8 km/u gemidd, 600 hms ; mijn Garmin vermeldt : 60 u hersteltijd ? moet ik dan morgen niet gaan werken ? :-)
Mau


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...