zondag 11 augustus 2019

Affligem Abdij


Zondagochtend, 13 C-Stuurkens op post voor een ritje richting Affligem. Stijn en Sandra nemen de kop bij de start. We rijden via de Donk naar de dijk om zo de brug van Schoonaarde op te rijden. We dienen het fietspad geregeld te nemen. Dus lieve C’s, volgende week met wat meer op post, want dat doen we niet graag 😉 We rijden via Gijzegem, over Aalst en komen uit op de Affligemdreef (Hekelgem). 
Er wordt heel wat afgebabbeld, het zonnetje komt snel piepen en iedereen zit goed in form. We passeren een fietsende kerstman die maar traag aan de kant gaat. Een keer op en af en de benen goed los, het gaat goed. We stoppen na 35 km in het café van voetbalclub Vkm Meldert. 

Blijkbaar hangt daar een “blote madam” omhoog waar Theo vorig jaar een foto bij genomen had. Dit jaar had hij het meer op de spaarpot begrepen (kuch 😊). Paul neemt wat foto’s maar gaat ook op tijd eens naar de fietsen kijken. Een wakend oog bij de C’s. We keuvelen wat, Theo weet nog wat moppen en als iedereen zijn of haar plasje heeft gedaan 😊, zetten we de rit voort. Maar, daar is al snel een wegomleiding. 



Daar zijn ze dan: kasseien, voor de liefhebbers. Daver, daver, trap, sneller, trager, … Een flink stuk waarna we naar Herdersem rijden via de dijk van Mespelare. Er wordt wat afgewisseld op de kop en rijden zo richting de dijk van Berlare. Daar beslissen we om nog een lusje extra in te bouwen. Voor elk wat wils: een deel rijdt rechtstreeks naar de Fina, de vlammers trekken op aan 35km/u en anderen houden het op 28km/u. Iedereen heeft zich eens kunnen uitleven. Er is genoten van een mooi ritje en ook wat wielerklets stof naar de volgende weken toe. Uiteindelijk sluiten we af met 60 kilometers in de beentjes.

Sportieve groetjes,

Katrien

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...