zondag 15 september 2019

TGV Bart naar Doel

      
Zeven musketiers vandaag met veel goesting. 't Is nogal koud, Martin heeft zelfs zijn handschoenen vanop zolder gehaald. Maar de zon doet al haar best, het wordt een stralende septemberdag ! Maurits & Fabian nemen de eerste 20 km voor hun rekening. Daarna komt Bart met Mathieu. En onze Bart zal vanaf nu onze TGV zijn voor de ganse rit.
We fietsen langs Sinaai, St-Gillis-Waas en Kieldrecht.  Bart blijft een hoge snelheid aanhouden, de mannen naast hem moeten wisselen... We naderen snel  Doel, het spookdorp.



Veel bewoners zijn vertrokken, slechts  enkele bewoners zijn achtergebleven. Het grootste gedeelte van de huizen zijn niet meer bewoond. Het resultaat is een verlaten dorp die zo uit een zombiefilm kan komen. Vervallen huizen,  veel graffiti, lege straten en met onkruid overwoekerde tuinen. Vroeger 1300 bewoners, nu nog geen 30...

We passeren de koeltorens van Doel en keren terug langs het gehucht Prosperdorp : Café Angeluus is nog gesloten, nochtans een heel gezellig café, daterend van 1911, maar is volledig gereconstrueerd. Dankzij de opnames van "De Elfde van de Elfde" is deze plaats een min of meer toeristische trekpleister geworden. Een bezoekje waard !


We houden halt in het Emmadorp, ons gekend gezellig café "Het Verdronken Land", tot de nok gevuld met snuisterijen. Het is druk, een plaatselijke tijdrit is aan de gang.
Na een frisse cola trekken we ons terug op gang. 
Onzen Bart geeft niet af, hij blijft pompen... Johan & Martin doen ook hun deel van het werk. Fabian neemt een rustdag en is bijna niet te zien vooraan. Mathieu krijgt de laatste 25 km krampen, het is afzien voor de Benjamin van de groep... Maar opgeven kent Mathieu niet !

Om 11u40 arriveren we als eersten op het terras van Denny. 103 km à 33/u gemidd. 
Chapeau Bart, wat zijn je benen goed !!!

Bart besluit maar niet te starten in de tijdrit op den Heikant vannamiddag... 
hij heeft iets téveel 'losgereden'.

Maurits



  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...