zondag 31 mei 2020

C2 langs Impe Nieuwerkerken

Grappig hoe je deze morgen alle Stuurkens zich in groepen ziet verdelen.
C1 staat al om 08u45 klaar aan de Fina, terwijl een B groep passeert richting Kerk.
Om klokslag 09 u vertrekt C2 richting De Klappel, waar Theo met zijn C3 groep ook paraat staat !
Volgens "corona"normen rijden we de dijk in Berlare op richting Wetteren. Grote fietsgroepen passeren ons op de Dijk en blijkbaar hebben die andere "corona"regels?

Over de witte brug van Wetteren rijdt Cindy L kort en krachtig naar boven. Richting Impe zijn het mooi heraangelegde fietspaden met weinig verkeer. Met hevige wind op kop en "vals plat" is het voor de groep even "doorduwen" aan 27/u.  Iedereen heeft toch genoeg energie na die lange lock down !
Aan de sporthal van Lede houden we even halt voor een drankje en een koek. Plassen voor de dames is niet aan de orde. We rijden verder richting Aalst langs mooie rustige wegjes. We bewonderen de nieuwe fietstunnels en de heraangelegde bovengrondse fietsroutes. De wind wordt steeds heviger richting Hofstade, maar toch houden we goed vol. Net na het slecht wegdek aan de "Scheve Villa" in Berlare, rijdt Christine lek. Gelukkig is Paul M er om een handje te helpen. En alles volgens "corona"normen. Net als Christine wil vertrekken, schieten we allen in een lach. Paul heeft de fietspomp op het ventiel van het wiel laten zitten.
Alle Stuurkens rijden nu huiswaarts met 52 km de teller en een mooi gemidd van 25/u. Iedereen tevree. San


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...