zondag 31 mei 2020

Kasteel van Wemmel

Deze morgen toch ietwat onwennig : de wekker iets vroeger gezet ; ontsmettingsmiddel, mondmasker en zakdoek klaargelegd naast de gps en wieleroutfit.
Bram zit als eerste te wachten op een bankje op het kerkplein. De rest volgt vlug : Ronny, Eddy, Koen, Marty, Bram, Dirk, Geert & Denny. Iedereen heeft er zin in! De lockdown heeft veel te lang geduurd !


Bart & Marty nemen de kop richting Wieze. Het is stralend weer, wat doet het deugd zeg !
Op naar het Pajottenland, langs Wambeek, klimmen en dalen, de hartslagen lekker omhoog, het is genieten ! We zijn vlug aan het kasteel van Wemmel, waar we efkens halthouden voor iets te eten & te drinken.
Voor de geïnteresseerden : Dit kasteel was in de Middeleeuwen een versterkte waterburcht, tot het in 1649 door Filips Taye omgebouwd werd tot lustkasteel. In 1838 werd het kasteel verkocht aan graaf Willem-Bernard de Limburg-Stirum, die burgemeester was geworden. Twee van zijn dochters bleven tot in 1926 op het kasteel wonen, hun erfgenamen schonken het daarna aan de gemeente.Sinds 1938 doet het kasteel dienst als gemeentehuis. Rond het kasteel ligt een pittoresk park met centraal een grote vijver, een restant van de vroegere kasteeltuin.
Daarna gaat het naar Meise. Het zwaarste deel is nu achter de rug, met de wind in de rug gaat het nu vliegensvlug richting Brussegem & Merchtem. Koen & Dirk nemen de kop over en jagen de snelheid de hoogte in.
Zo zijn we vlug terug aan het Donkmeer. 97 km en 30,6/u gemid. Iedereen direct naar huis. Onwezenlijk... aftellen nu naar 8 juni voor de terrasjes :-)
Mau

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...