woensdag 29 juli 2020

Update Corona

Beste Stuurkens,

het wordt steeds moeilijker om volgen, maar de nieuwe Corona wetgeving beslist door de Nationale Veiligheidsraad 27/07/20 heeft een aantal praktische gevolgen:

  • Horecabezoek is enkel toegestaan met het eigen gezin en een vaste bubbel van 5 volwassenen.

  • Fietsen in groep onder begeleiding (m.a.w. via een wielerclub met kapitein) is voorlopig nog toegestaan, dat is bevestigd in het nieuwe ministeriĆ«le besluit van 28/07/20. In Antwerpen gelden specifieke regels, daar mag men met max. 10 personen fietsen.

  • Onduidelijkheid over de mondmaskers op de fiets. De meeste lokale besturen hebben ondertussen verduidelijkt dat bij een sportieve inspanning zoals fietsen mondmaskerplicht niet mogelijk is. Op sommige plaatsen (zoals Berlare) is dat nog niet aangepast. Het is onmogelijk voor ons om dat voor elke gemeente waar we passeren te controleren.

Concreet wil dat zeggen:

  • Voorlopig houden we onze ritten aan.

  • Registratie is nog steeds verplicht, deze zondag doen de verantwoordelijken dat nog. Mogelijks keren we later terug naar op voorhand inschrijven.

  • Er is geen tussenstop meer mogelijk, neem dus voldoende drinken mee! Ook na de rit is een gezamenlijke stop door de club niet meer mogelijk, gelieve dit te respecteren en niet in clubkledij na de rit naar de Fina te gaan. We houden als club graag onze goede reputatie in ere.

  • Een mondmasker moet je verplicht meenemen. Het kan altijd dat we die onderweg moeten opzetten. In vele gemeenten is het al verplicht er eentje bij te hebben.

  • We kunnen niet de lokale wetgeving van elke gemeente screenen. Het risico is beperkt, maar in het slechtste geval kan het zijn dat we een boete krijgen voor het (onbewust) niet dragen van een mondmasker. Dat blijft ieders eigen verantwoordelijkheid.

  • De donderdagrit is geen clubrit van WTC ’t Stuurken en gezien de geldende regels waarbij enkel ritten van een club onder begeleiding van een coach zijn toegestaan, is men hier in overtreding en zijn boetes mogelijk. Bovendien gaat deze rit door de zone waar mondmaskerplicht geldt in Berlare.

Zoals steeds is iedereen vrij te beslissen voor zichzelf om al dan niet deel te nemen. En met de 100km challenge voor de MS benefiet van Mathieu & Paul is er een mooi alternatief.

Het bestuur.


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...