vrijdag 22 mei 2020

NIEUWS


Beste Stuurkens,

we willen jullie allen graag danken voor het invullen van de vragenlijst. Er zijn een aantal duidelijke conclusies:
  • Meer dan 90% van de leden wenst terug in clubverband te fietsen
  • Meer dan 80% geeft aan heel regelmatig te willen meerijden, zijnde elke weekend of om de twee weekends
  • Meer dan 75% geeft aan dat in een vaste groep te willen doen
Bijgevolg heeft het bestuur beslist hierop in te gaan, rekening houdende met de nog steeds bijzondere situatie waarin we ons bevinden. Dit zijn de uitgangspunten:
  • We starten op met in totaal 8 groepen – 2 voor A en 3 voor zowel B als C. Er zal worden gereden in vaste groepen van max 10 personen. De groepen worden niet gemengd. M.a.w. als er minder aanwezigen zijn, zal de groep ook kleiner zijn. Per rit wijzigen tussen bv. C en B is op dit moment ook niet mogelijk.
  • De groepen starten met 10 minuten verschil en op 3 verschillende locaties (Fina, Kerk & Klappel). Dezelfde rit zal worden gereden per categorie (A, B of C).
  • Zelfs al is er een vaste groep, er zal worden gevraagd ten laatste de vrijdag voor de rit in te schrijven via een link of telefoon. Reden hiervoor is dat we als club een register moeten hebben wie met elkaar heeft gereden. Wie zich niet ingeschreven heeft, kan niet zomaar opdagen en deelnemen. Dit is een kleine inspanning die we van jullie vragen om ons toe te laten alles correct te organiseren.
  • Elke groep zal vaste wegkapiteins hebben. Zij kunnen ook de toezichter zijn voor het afstand houden, of overeenkomen dat een ander clublid dit regelt.
  • Wie zich inschrijft gaat ermee akkoord dat dit op eigen verantwoordelijkheid is.
  • Er zijn bij ons weten nog geen ‘Corona boetes’ voor WTC uitgeschreven en gezien onze opstart heel correct is lijkt die kans ook bijzonder klein, maar gezien de wegkapitein als verantwoordelijke wordt aanzien zullen eventuele ‘Corona boetes’ door de groep solidair worden gedeeld.
We starten terug zondag 31 mei. Jullie worden nog gecontacteerd met de indeling per groep, startuur en startlocatie. Momenteel wordt bekeken met welke ritten wordt gestart, en er volgt ook nog communicatie rond welke richtlijnen te respecteren tijdens het rijden.
We rekenen op jullie begrip voor bovenstaande richtlijnen in deze bijzondere tijden, waar we elkaars gezondheid willen respecteren maar ook de reputatie van de club. Na een viertal ritten zal een uitgebreide evaluatie volgen, en rekening houdende met hoe de algemene situatie dan is opnieuw worden bijgestuurd.
Wie had aangegeven voorlopig niet mee te rijden en bijgevolg niet is ingedeeld in een groep, kan voorlopig ook niet aansluiten. Wie van gedacht is veranderd graag het bestuur contacteren, na de eerste vier ritten zal worden bekeken wat mogelijk is.

Dank,
Het bestuur

  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...