zondag 31 juli 2016

Iron Man MAASTRICHT

Dikke proficiat Jimmy ! We zijn fier op u ! 

Jimmy streed vandaag in de Iron Man van Maastricht, en zette een schitterende prestatie neer ! 
Met een eindtijd van 10u26 vestigde hij zich goed vooraan ! SUPER Jimmy, én dit op je verjaardag !!!!!!!!!



           C's : géén stiltegebied Stekene !

André, Odilon, Greta, Theo, Paul & Sandra staan klaar stipt om 9 uur te vertrekken richting Stekense Vaart.
Spijtig genoeg zijn Bea & Fernand ziek.
André & Theo op kop rijden richting Heikant. Eénmaal aan de brug van de Moortselhoeve gaat het al fout !
Theo rijdt naar rechts, "rechtdoor zegt Sandra richting Stekene", geen probleem denken we, alle wegen leiden naar Stekene.


Aan 28 km/u gaat het richting Lokeren. Langs de Durme via de Oude Spoorwegbedding genieten we verder van de rust, de natuur, de joggers, wandelaars en de geo-catchers... Plots slaat Theo af richting Eksaarde.
Raar, dit is niet de afspraak ! de Moerbekevaart is rechtdoor, maar gehoorzamend volgen we de chef van het peloton. André doet het tempo oplopen tot 30 km/u richting Klein Sinaai. Aan de spoorweglaan gaat het terug mis ! André gaat naar rechts, maar Theo rijdt gewoon rechtdoor. Wat is die Theo van plan ???
Plots zien we het bordje "Waasmunster", en dan valt onze oude Belgische frank. "Kom, we rijden naar café "AD BRASIL" zegt Sandra. VAARWEL DE STEKENSE BOSSEN, hier komen de bossen van Waasmunster. We houden eerst halt aan het kapelletje van 1641, waar Theo zijn gebedje moet doen. In café AD BRASIL is Theo volledig in zijn sas. Het dienstertje, genaamd "Vrijdag", wil met plezier op de foto naast Theo. Theo glundert als een eerste communicant met een lollie !! :-) :-)

We zetten onze tocht verder, maar Odilon & Sandra besluiten het voortouw te nemen richting Molsbroek.
Langs  de mooie paadjes, prachtige natuur, genietend van het klein straaltje zon.
"Heel mooi" zegt Paul - "dit domein is uitgegraven voor de aanleg van de E17".
Theo moet ons wel gelijk geven, dit is veel rustiger rijden dan de grote baan. We komen in de Fina aan na een rit van 53 km. 25 km/u gemidd. Ja Bea & Fernand, speciaal voor jullie rijden we volgende week de Canteclaer route langs het stiltegebied van Stekene, en deze keer zal Theo moeten volgen !  Sandra

31 jul 2016

                     A - Volkegem - Molenberg

12 A-stuurkens paraat voor een gekend rondje langs de Volkegem - Molenberg.
Straffe Hendrik ook aan de start, ook al ziet hij er helemaal niet uit... 't was blijkbaar een zware lange feestnacht in Schellebelle :-)
Onze B's doen dezelfde hellingen vandaag, maar dan over 'n iets ander traject. Op de Lange Munte in Oosterzele krijgen we de B-stuurkens in het vizier, het sein voor Bart & Co om de gashendel een eerste keer vol open te draaien.

Onze witten krijgt 'n leegloper door slechte grove keien bij wegenwerken. Het duurt toch 'n tijdje vooraleer we het glas kunnen verwijderen uit de buitenband, maar uiteindelijk wordt hij toch gedepanneerd dankzij reserve materiaal van Eddy. Daarna in 'n goeie draf richting Volkegem. De jongste van ons bende vandaag, Robin, laat zich niet kennen en sprint als eerste naar de top.
'n Paar km afdaling door het centrum van Horebeke - 55 km/u - plezant zeg - dan de Molenberg op.
Bart & de Ferre kiezen daar best positie en met de juist gekozen versnelling nemen ze vele meters voorsprong, de kasseien vliegen nog net niet in de lucht !! Nie overdrijven hé mannen..
Op het terras van de Canteclaerhoeve - mooie locatie Jochen, en bedankt voor de tip ! - is het mooi vertoeven. Straffe Hendrik besluit hier toch maar een Duveltje te verorberen om even op adem te komen.
Richting Balegem rijden we terug. Omdat Fabian er niet bij is, wil onze witten toch even het slecht kasseibaantje (Lindestraat) naar beneden nemen ("da's lang geleden"). Dat blijkt toch nie zo'n goed idee, want Eddy (gebroken steun vd gps) en Ferry (voorderailleur) kennen er pech.
Langs Houtem & Westrem gaat het huiswaarts. In Uitbergen worden we nog getrakteerd op 'n plensbui... striemende regen, dat is toch 'n beetje zuur... grrr... maar... echte Stuurkens klagen niet !!! Tsaka tsaka !!!
91 km op de teller - 31.2/km /u gemidd.
Volgende zondag rijden A&B samen de nieuwe Leirekensroute.



vrijdag 29 juli 2016

Jimmy in de IRON MAN van MAASTRICHT

Na een maandenlange voorbereiding neemt Jimmy zondag deel aan de Iron Man van Maastricht. We duimen voor hem !!!!!
Heel veel succes Jimmy !!! 
IRONMAN Maastricht



dinsdag 26 juli 2016

Programma

Programma voor zondag 31 juli :


A : 08 u - Volkegem Molenberg - klik hier :
 volkegem-molenberg-100-km

we houden onze halte op een mooie locatie - km 58 - hoeve Canteclaer - Rekegemstraat 12 ZWALM 

B : 08 u - Volkegem Molenberg - zelfde hellingen, maar verschillende route
C : 09 u - Stekene - uitgestippelde route door Sandra langs het Stiltegebied van de Stekense Vaart : klik - stekene-stilte gebied-sandra

Weersvoorspellingen : 23° en droog :-) :-)

maandag 25 juli 2016

24 juli 2016

                B's : Bassevelde - Boekhoute

Een platte rit was aangekondigd - het werd ook een platte rit, maar toch wel anders dan verhoopt.


Ondanks de zomervakantie toch wel wat volk voor een rondje Rode Geulroute. De BA's (B's en redelijk wat voormalige A's) worden terug op sleeptouw genomen door Mon die terug op post is. Maurits is ook terug van dienst, en de tweede kopman zal een paar keer gewisseld worden. De laatste kilometers worden op een A parcours afgehaspeld door een nieuw duo, Koen & Paul.
Maar eerst nog richting Boekhoute (Assenede). Mon is duidelijk terug fit en we vermoeden dat hij bij Sky opgelapt is want het eerste uur vliegt erdoor, wind of geen wind. 't Gaat zelfs zo rap dat hij zich twee keer misrijdt, maar GPS Maurits is er om alles terug op de rails te zetten. Voor Boekhoute gaat het al eens mis, plat voor Robert & plat voor Maurits - maar dat kan es gebeuren hé. Tijd voor de stop, Robert speelt een hoofdrol vandaag, want hij gaat prins Laurent gewijs op zijn troon wat verder zitten.

De retour, daar kunnen we kort over zijn. We passeren nog Zwaantjes en pokémon jagende oude van dagen, maar het verhaal is toch Robert die nog vier keer plat valt. In Wachtebeke is het de laatste keer van dat, en moet de groep verder om nog op een deftig uur binnen te geraken, Mon is zo vriendelijk om nog terug te keren met de auto. Uiteindelijk komen we iets na twaalf binnen met toch nog een 29km/h op de teller. De zon heet ons welkom, en Denny ook - dat maakt veel goed!

Wel nog een staartje aan het verhaal. We zijn trots op onze nieuwe outfit, niet in het minst omdat onze clubnaam & onze heimat Overmere er heel duidelijk op staan. Dat heeft het voordeel én nadeel dat we overal herkend worden. De club is gecontacteerd geweest dat de lekke bandjes blijkbaar in de berm zijn gegooid terwijl we stonden te wachten aan de brug in Sas van Gent. Wandelaars hebben dat opgemerkt & terecht gemeld.  Op facebook wordt de club daardoor in diskrediet gebracht als zijnde respectloos, wat een begrijpelijke reactie is. Het reglement is hier duidelijk: enkel zweet blijft achter, verder niks. Respect voor natuur, medemens en ook onze clubnaam graag!  Jochen

Gegevens vandaag : RODE GEULROUTE

zondag 24 juli 2016

                       A's : Paterroute
15 A stuurkens + Frederick ( schoonzoon van Eric en Rita )vertrekken onder een stralende zon richting Paterroute. Maurits laat het opnieuw afweten en laat zijn A Stuurkens/vrienden  in de steek en rijdt met de B’s mee !!!
Kwatongen beweren dat Eddy de Spanjaard hierachter zit en de Mau opjut om niet met die A-zotten meer mee te rijden ..!!

Marc en Phil nemen de kop en na een paar Km staan we al aan de kant , slipper op het rond punt in Overschelde van Eric VG .. Ronny kan hem niet meer ontwijken en ploft erover heen ..Elleboog van Ronny geschaafd maar kan verder rijden, Eric daarentegen keert huiswaarts, zijn al heel gevoelige rug een serieuze bonk gekregen en verder ook zijn vinger geschaafd .

Eric rijdt op eigen kracht terug naar huis . De rest verder via Sint-Lievenshoutem naar Herzele waar de Paterroute start. Aflossing v/d wacht vooraan en Fabian vergezelt de Phil. Dit is een heel mooie route met veel op en af , draaien en keren .
Het tempo gaat regelmatig de hoogte in en wanneer er zich een heuvel aandient , wordt er niet ingehouden !! Even voor de Waasberg nemen Davy en Robin de kop en zij brengen ons bij de welverdiende stop in Steenhuize.


Bij de stop 30.4 gem. De frisdrank komt net op tijd , het is zalig vertoeven op het terras . Daarna via Ressegem , Aaigem, Erondegem naar Lede. Het tempo zoals altijd in het tweede deel steeds tegen de 40/u .De laatste kms geen cooling down ..
45 /u Overmere binnen…Davy , Marc en Robin hadden nog wat “jus” in de benen !! De rest volgt heel vlotjes.
+- 11u40 aankomst,   93 km  31.7 gem . Dit met dank aan onze kopmannen vandaag  : Phil,Marc,Fabian,Deny,Davy en Robin.

Reporter van dienst Fabian.
C's : "DO-BRASIL" op de Heide

Kennen jullie Do-Brasil in Waasmunster? Kom bij de C's rijden !!!
Klik voor de linkhttp://do-brasil.be/

De zon straalt en de C's (André, Ronny, Fernand, Bea, Greta, Paul M) staan klaar voor de nieuwe uitgestippelde route van Sandra.
Theo moeten we even missen, die heeft andere verplichtingen.
André & Ronny trekken kop richting Berlare, met onmiddellijk een tempo van 26/u wind op kop.
Paul & Sandra volgen nu en dan richtingaanwijzingen gevend (met luide stem).
We rijden richting Huivelde, geboortedorp van Paul. Paul geeft uitleg over zijn jeugdjaren in deze regio. Langs de prachtige weegjes van Hansevelde, Hekkenhoek, de Zevenbochten rijden we naar Hamme Zogge en vervolgens de dijk op langs de Durme aan een tempo van 29/u.
"Hier is het vrijaf voor de B's" zegt Paul. Via de Rodendries rijden we via de berg in Waasmunster, waar we de keikoppen (kaditstenen in het West-Vlaams :-)) moeten trotseren. Wel oppassen voor de vele mountainbikers hier.
We houden halt aan cafe DO BRASIL. Hier moet Theo iets missen. Een groepsfoto met een Braziliaans dienstertje op de schoot van André !! Hier komen we nog terug !!
Het is absoluut niet duur, wel gesloten op donderdag en vrijdag, en ze vragen nog hulp voor het weekend !
Theo, dit is je kans !
Nu richting Belsele, de chocomelk van Sandra slaat en, ze trekt de kop aan 30 km/u, Bea & Greta en Fernand volgen zonder problemen, maar spijtig genoeg moeten we 4 x halt houden voor slagbomen. Richting Schrijberg hebben we alle treinen gezien tussen Zele - Dendermonde en Lokeren - Oostende. In Lokeren aangekomen wil Paul M ook iets zeggen, maar de lichten slaan op groen en Sandra zegt "DOORRIJDEN PAUL, TSAKA TSAKA".
Ronny King verlaat ons aan de brug van de Moortselhoeve. Aangekomen aan de Fina en allen héél tevreden van de nieuwe route, zegt Paul : "SANDRA, WEET GE, ALS GIJ NU één MINUUT ZWIJGT TIJDENS HET FIETSEN, HADDEN WE GEEN 25 km/u GEMIDD, maar 30 km/u GEMIDD !! (zoals de B's)
Volgende zondag een nieuwe uitgestippelde route langs Stekene Kemzeke !!
Sandra

vrijdag 22 juli 2016

zondag 24 juli

Programma voor volgende zondag :

A : 08 u : 90 km PATERROUTE - klik voor parcours :

B : 08 u : 100 km naar het vlakke Meetjesland - de RODE GEULROUTE - parcours :

C : 09 u : nieuwe uitgestippelde route van Sandra langs de Heide Waasmunster - dubbelklik voor het parcours :

én DE ZOMER BLIJFT IN HET LAND !

donderdag 21 juli 2016

          C's : 50 km langs Melle

Ja, Theo stipt om 9 uur vertrekken we.
André, Bea, Fernand & Sandra staan al klaar en de zon straalt.
Paul Mertens en William laten het afweten. Ze kunnen niet uit hun bed !
Nog enkele anderen zijn al op reis.
André & Theo nemen de leiding richting Dijk, wind op kop à 26 km/u.
We genieten van het prachtige landschap. Fernand geeft ons uitleg over de vroegere textielfabriek "DE BAKKER DE RUDDER", welke momenteel in gebruik is genomen door het evenementenbureau "WATERFRONT".
De grotten van Kwatrecht en het college Paters Jozefieten is ook de moeite waard om te zien.
De boeing 707 van Walter Govaert - "daar moeten we een foto van nemen" - zegt Theo. We voelen ons nu ook al een stukje op reis. Eenmaal de Dijk verlaten, verlaagt het tempo, want Theo is zijn oriëntatie kwijt : "links rechts" zegt hij, maar uiteindelijk bedoelt hij "rechts en dan links"... :-)
Onderweg komen we Freddy tegen en rijden we richting de Reinaert Beervelde, waar Bea & Sandra de kop trekken tegen 30 km/u, wind in de rug :-)... André moet dringend plassen.
Aan élk café stoppen we, maar telkens is het "WE ZIJN IN VERLOF" :-(
Freddy stelt voor om door te rijden naar DE BOKMOLENHOEVE, maar deze is ook pas open om 12 u.. koffie zit er vandaag niet in voor ons :-(
We rijden dan maar richting Zele, en gelukkig is café DE MOLENHOEK open, zoals altijd.
We nemen afscheid van Freddy en zetten onze tocht verder richting Fina. Onze rit van 50 km zit erop - 25.10 km/u gemidd. Volgende keer rijden we naar Waasmunster. Theo geeft forfait, hij is aan rust toe !!! :-)
Sandra



21 juli - Nationale feestdag

      B's : de mooie Paterroute zonder Mon

De B's zonder Mon... een beetje onwezenlijk... ;-)  Via deze weg nog eens een spoedig herstel Mon ! 

Begin van de congé, een paar Stuurkens in het buitenland, en dat is ook wel te zien aan de opkomst, of ligt het misschien aan de zware route vandaag? Slechts 15 B-renners aanwezig, waaronder 2 dappere vrouwtjes Marleen & Rita. 

We starten via Wetteren en St-Lievens-Houtem en sluiten aan de bewegwijzerde fietsroute in Herzele. We ontdekken kleine dorpskernen en laten ons verrassen door prachtige vergezichten. Enkele nijdige hellingen behoren eveneens tot het parcours en zijn eigen aan de streek. Op de route komen we langs de oude burchtruïne, een windmolen en een brouwerij in Herzele. Een tweede brouwerij ontmoeten we in Sint-Lievens-Esse. We passeren het kasteel van Steenhuize en in Hemelveerdegem bewonderen we het mooie Sint-Janskerkje. De naam "Paterroute" verwijst niet naar een berg :-) maar naar het Pater Lievenbier.
Gerard raken we even kwijt vandaag, maar we vinden hem ook terug... rare vogel die Gerard :-)

Om 11u40 arriveren we op het zonnige terras. 90 km op de teller, met 570 hoogtemeters -  28.4 gemid
Hopelijk de échte start van de zomer 2016 ! Wat smaakt die koude drank !! Schol


dinsdag 19 juli 2016

donderdag Nationale Feestdag


Donderdag nationale feestdag - programma :

A : 08 u : 100 km Vl Ardennen met hellingen FOREEST & VARENT - parcours - klik :

B : 08 u : 90 km PATERROUTE - klik voor parcours :

C : 09 u : 60 km improvisatie door Theo

én het is eindelijk zomer - volop fietsweer... 't zal zweten worden... tsaka tsaka :-)

zondag 17 juli 2016

B's : Wannegem Lede

                       B's : Rita vertelt

Aangezien Jochen vandaag wat inspiratieloos is neem ik voor vandaag de fakkel over.
Beter inspiratieloos dan futloos Jochen.

We vertrekken met 19 stuurkes richting Kruishoutem.
We worden vergezeld van een gelegenheidstoerist Julien uit de Kleine Molenstraat, altijd goed volk uit die straatKnipogen.

Voor mij een tochtje op onbekende wegen, we zijn  al gauw in Kruishouten met een vrij stuk op de lange kasseiweg, blijkbaar de Wannegem-ledestraat.
Jochen, onze kasseiliefhebber neemt het initiatief om de kasseien tegen een snel tempo over te vliegen.
Naar horen zeggen zijn er toch nog wat overgevlogen, wie de kassei gewonnen heeft is voor mijn een groot ? Aanvullen wie kan.

Wat later dan anders krijgen we toch nog een stop op terras De Patrijs, een blonde vriendelijke bediening, dat vinden onze Stuurkes wijs!
Een wat raar gesprek over wat zouden de B's doen zonder Mon, onze conclusie, Mon zijn gps is onvervangbaar en beter dan de garmin 1000.

Nog 1 berg te gaan, en zo fietsen we op meer bekende wegen richting huiswaarts.
Door de Zwalm, de Lange Munte, De Betsberg en dan afdalend richting Melle waar er een ontsnapping is van 5 stuurkes, die hebben een Froomeken gedaan.

Nog een vrij stuk van op den dijk in Melle tot in Wetteren komen we aan in Overmere met 100 km op den teller en een gemiddelde van 28.5 à 29 km.  

Het terras bij Denny zit stampvol, allemaal stuurkes, genietend in het zonnetje.

Nog een traktatie van onze voorzitter William en onze zondag is weer geslaagd.

 
      C : terrassen langs de Waterhoek

Rit langs Kalken - Wetteren - Waterhoek

André, Theo, Ronny King, William, Fernand, Bea & Sandra, allen staan we te wachten tot het stipt 9 uur is om te vertrekken en ja, geen minuut vroeger Theo !
Richting Kalken, Wetteren nemen André & Theo de kop, het tempo ligt, met de wind op kop, onmiddellijk hoog : 26 km/u. Langs de kronkelende mooie wegen genieten we van het zonnetje en dat doet deugd.
Eénmaal op de dijk van Wetteren naar Zele verhogen Sandra, André en Theo het tempo naar 29.

William, Ronny & Fernand volgen  op 't gemak, Bea steekt een tandje bij, maar doet dit uitstekend.
We willen halthouden aan café HET BRUGHUIS, maar is pas open om 11u30, dus rijden we verder.
William brengt ons wat cultuur bij over de vroegere Schoonaardebrug van tijdens de oorlog.
Aan de WATERHOEK houden we halt op het terras tot het café opengaat.
We zetten onze rit verder richting Heikant, "nog even wat foto's nemen",  zegt Sandra enthousiast, maar belandt hierdoor in de graskant en bijna in de gracht :-)
Eénmaal in de Fina aangekomen hebben we 50 km gereden met een mooi gemiddelde van 25.10/u. De voorzitter is heel tevreden van zijn rit. Hij stelt voor dat IEDER LID van het Stuurken wel één keer per jaar met de C-groep moet meerijden, ook al is het maar om het gelach, het gebabbel, de cultuur, en vooral om te ontspannen.
Als dank voor de goede inspanningen mogen Bea & Sandra de  advokaatjes van de mannen verorberen.
Enkel Ronny King geniet in stilte van zijn WATERLOO, het bier van o.m. Straffe Hendrik.
We hebben er weer een onstpannen zondagvoormiddagrit opzitten.
De voorzitter trakteert gans het terras voor de start van zijn verlof. Schol.
Sandra





De Griete - 35/u

A : New Record : 35/u gemid

17 A-Stuurkens paraat vandaag, en een paar Iron Man met hun tijdritfiets... dan weten we al wat er ons te wachten staat - 't zal nie van de poes zijn :-)

En inderdaad, de mannen die geschitterd hebben in Frankfurt jl, Sven & Denny, etaleren hun uitstekende conditie en nemen het eerste anderhalf uur voor hun rekening, en de snelheid zit steeds boven de 36/u. Zo gaan we véél te vroeg in café De Griete zijn hé jongens ! Na 45 km valt straffe Hendrik plat. Oef ! Toch even rust, en ... het water al 'n beetje uit mijn helm gieten... :-)
De 4 km met de wind pal op de neus langs de Westerschelde is heel lastig, maar Fabian komt bijspringen.
Op het terras van De Griete is het zoals steeds, uitrusten, genieten én ons opladen voor wat nog komen gaat... 'k Zou me al een douche kunnen nemen ook, maar 'k durf dat nie vragen... :-)  Ondertussen staat de achterband van Hendrik wéér plat... 't is altijd wel iets met straffe Hendrik hier in Holland...

Op de terugweg zit de wind soms achter maar ook dikwijls opzij. De benen beginnen toch langzaam pijn te doen en 'n beetje te verzuren. 'k Heb geen gellekens of banaan mee - toch niet voor een platte rit - verkeerd gedacht deze morgen ! :-)  De kopmannen worden 'n paar keer gewisseld om het tempo toch maar boven de 37 te houden.
In de Kerkstraat in Overmere zie ik een gemidd snelheid van 35.0 /u op mijn scherm verschijnen, een nieuw record... Oef, nu cooling down.

Met dank aan de straffe mannen vandaag, die het aandurfden om vooraan in de wind te strijden :
Denny - Sven - Jimmy - Thibau - de Phil - de Witten - Fabian - Ferry - Ronny - Hendrik  ea : Martin - Eddy - Peter Vl - Eric VDS - Erik VG - Gelegenheidsrijder Joris - Eddy & Maurits



dinsdag 12 juli 2016

Programma volgende zondag

Zondag 17 juli :

A - 08 u : naar Nederland - DE GRIETE - route tegenwijzerszin, 4 km langs de Westerschelde voor onze stop in het bruin café aan de jachthaven - 108 km vlak
klik hier voor de route in je gps : DEGRIETE

B - 08 u : Nazareth - Kruishoutem - 90 km golvend

C - 09 u : Wetteren dijk - Avermaat - Spoele - 55 km vlak

en het wordt zomers warm - een aangename 25 graden en weinig wind :-) :-)


ps :  wie zin heeft om mee te rijden naar het Verdronken Land - Emmadorp : afspraak vrijdagnamiddag 13u15 aan café Parking. 105 km vlak. Terug om 18 u.

maandag 11 juli 2016

10 Jul Zwalm

                         B : Zwalmstreek

De Molenroute voor de Bs. Met al die sportieve Stuurkens tegenwoordig, wordt het lastig voor een reporter zonder conditie om nog actiefoto’s te maken. Het zijn zittende foto’s geworden Glimlach 

De rit richting molens brengt ons via de Poggio richting Zwalm, en onderweg moet Gerard nog een trauma verwerken – we moeten via de baan waar hij zwaar gevallen is. De smurrie ligt er nog, maar dit jaar blijven we recht. Goede start. Onze Mon staat onder stoom (28°C in combinatie met lange mouwen kan de reden zijn), en Patrick heeft tegenwoordig zelfs niet door dat hij aan het fietsen in, dus we staan rap in de Zwalm. Zo snel dat Ronny King bijna richting Oudenaarde is zonder omkijken, snel afdalen is niet altijd een voordeel. Behalve als je Froome bent.
Op en af, op en af – warm en van die dinges, maar onze stopplaats is toe. Het wordt eens iets nieuws, een cafeetje aan camping Canteclaer in Roborst – prachtig gelegen in het groen. We staan klaar om te vertrekken tot de vrouw des huizes achter ons komt aanhollen, de helft van de pot vergeten! Er zijn nog eerlijke mensen, hier komen we terug klinkt het bij iedereen. Via een of andere verschrikkelijke kasseiafdaling keren we terug, en er volgt nog een zomers terras waar we worden bediend door een Ironman!
 
Volgende week meer, richting Merelbeke / Kruishoutem.

zondag 10 juli 2016

10 jul Ganzenberg

                      A : Ganzenberg

15 A-Stuurken paraat onder een stralende zon bij hoogzomer temperaturen.
Een nieuwe rit op het programma naar de Ganzenberg. Deze bult ligt in Schorisse en is  1.2 km lang ,
5.8 % gemiddeld met een max van 13 %. Architect van deze rit is Erik , hij neemt dan ook de kop samen
met zijn buurman  Marc.  Er wordt zoals altijd van bij de aanvang een goed tempo onderhouden.
Veel draaien en keren en telkens optrekken geeft de mannen achteraan in de groep niet veel rustige momenten.
Eenmaal in de heuvelzone nog meer draaien en keren , met voor de Ganzenberg nog paar mooie hellingen waaronder een zijkant v/d Molenberg op een heel mooie stukje asfalt , ook de Korsele laten we niet links liggen en wordt vlot door iedereen genomen. Kort daarna volgt de Ganzenberg ..heel mooie helling en er wordt stevig doorgetrokken. De beter klimgeiten zoals gewoonlijk eerst boven. Daarna wisseling v/d kop. Fabian biedt zijn diensten aan ..en heeft er zin in …iets te gretig ..blijkt uit de reactie van Eddy de Spanjaard ..die zich tijdens onze pitstop serieus boos maakt op Fabian en het onverantwoord vindt op zo’n bochtig parcours . Ok Eddy , ‘t was er misschien iets over, geeft Fabian toe ….hij zal het niet meer doen.


Na de welgekomen stop en een traktatie van Marc die jarig is ..nog eens proficiat Marc, in meer dan gestrekte draf richting Overmere.
Ondanks 2 platte banden toch om 11u40 op het terras bij Denny.
Een kleine 100 km met gem 31.4 op te teller. Bedankt aan Erik voor deze heel mooie rit uit te stippelen.
Het is super druk op Denny zijn terras ..waar alleen maar plaats was voor Stuurkens !!

Volgende week een platte rit  (100 km) naar de Griete met stop in het Stamcafé van Maurits en Eddy de Spanjaard !!    

Sportieve groeten
Fabian

P.s.  geen foto’s vandaag daar onze fotograaf ( de Mau ) afwezig was …die was op weekend met zijn madam !!
  …oja …ook nog een opmerking gehoord vandaag op terras bij Denny  dat het uitzonderlijk stil was …wat zouden ze daar mee bedoelen !! J


10 jul 2016

C : De Ruiter

We zijn met 8 deze morgen. Goed weertje , 7 stuurkens en 1 cybel renner. Theo heel fier. Odilon en Greta , Bea , Ferdinand  en Dennis met dochter Chadia en haar vriend. 
We vertrekken aan een goed tempo richting de Ruiter. Mooie trip. Het is daar zo stil zegt Theo, ah ja juist Sandra is er niet . 

Na 28 km stoppen we op de markt in Lokeren. We hebben een gemiddelde van 25,6 . 
Theo wil zijn kudde samen houden en besluit een beetje in te houden.  
We halen bij aankomst in Overmere toch nog een gemiddelde van 23.8 na 48 km. Geen Sandra, geen foto's.

Groetjes Bea

woensdag 6 juli 2016

Rangschikking


Je kan voortaan een overzicht vinden van alle gereden ritten, als je hiernaast in de linkerkolom klikt op volgende afbeelding : 

of ook hier :
Rangschikking

Fout gevonden? mail naar stuurken@telenet.be

dinsdag 5 juli 2016

Thibau in BK

                   Thibau choco gereden !!

Afgelopen zaterdag was er het BK Gentlemen in Bever met 750 hoogtemeters en 68 km lang. Bart en ik hadden besloten hier aan deel te nemen. We vertrekken vol goede moed richting Bever. Tot we met de wagen voorbij Geraardsbergen zijn en de auto het lastig krijgt op de lange hellingen. Nu is de moed al redelijk in de schoenen gezakt. Eens aangekomen doen we de verkenning waar we kletsnat van terugkomen, wat een plensbui! Op naar de start met 80 opgefokte cowboys, ik laat nog wat druk van mijn banden omdat er een onweer aankomt en de wegen spekglad liggen. START! miljaar het gaat hard en op die smalle wegen moeten we continu sprinten om vooraan te blijven. Iedereen kwakt erop los, het zijn net allemaal bouhanni's! Op de hellingen wordt er steevast goed doorgetrokken, maar het lastigste zijn de afdalingen, daar trekt men alles op een lint naar de 70km/h.
Met mijn voorblad van 50tanden verlies ik hier telkens enorm veel posities. De laatste ronden gaat het echt hard en de vluchters worden ingehaald. Er geraakt niemand meer weg en we gaan met de massa opgefokte buffels naar de spurt. Eerst een afdaling en dan spurt bergop, ik verlies veel kostbare plaatsen en probeer nog wat op te schuiven maar meer dan een 23e plaats zit er niet in. Bart heeft heel de koers mijn wiel gevolgd. En reed dus ook goed mee met de cowboys van Bever. De laatste ronde moest hij in de afdaling op de kasseien het peloton laten gaan, maar hij bleef doorzetten en kwam als 49e over de meet. Tijdens de wedstrijd moesten er 27 renners opgeven en sommige moesten zelf overgeven. Sporten is gezond!
Groeten van de compleet choco gereden reporter Thibau

Patrik in La Canibale

                   La Cannibale 18 jun 2016

Mijn ervaringen...met enige vertraging :-)

"il est 5 heure, le Vaucluse s’éveille, mais le soleil ne dit pas bonjour au montagne, het regent pijpestelen.
De eerste moeilijke opdracht van de dag, een calorierijk ontbijt verorberen, daarna i.p.v. zoals in de voorbije dagen geen Ambre soleil, maar QM Hot embrocation om de benen in te smeren. Een extra windstopper is zeker geen overbodige luxe.
Om 5Hr45 wordt het startvak in Malaucène geopend, met heel wat decibels probeert de dj er toch wat sfeer in te brengen. De speaker van dienst (Chris Van Den Abeele) laat ons ondertussen weten dat bovenop de Mont Ventoux de gevoelstemperatuur -10° bedraagt, de col is voorlopig afgesloten, starten met de beklimming vanuit Malaucène is uitgesloten.


Om 06Hr30 gaat de volumeknop nog wat verder open, Bart Wellens geeft het startschot en onder het gedreun van het toepasselijke “ Highway to hell “ worden we op weg gestuurd voor een alternatieve maar niet minder lastige route, via de col de la Madeleine naar Bedoin om van daaruit de Ventoux tot aan Chalet Renard te beklimmen (14 km, de laatste 8 aan een gemiddelde van 9,5%), naarmate de beklimming vordert wordt het steeds kouder en natter.

Even voorbij Chalet Renard is er een bevoorrading waar een lieve jongedame onder mijn regenvest een goudgele folie (tegen onderkoeling) aanbrengt en er één van de begeleidende motards even de flauwe plezante probeert uit te hangen “ en Patrik kunt ge u een beetje amuseren “. Na afdaling naar Sault kan ik dank zij de begeleidster van de Ghost riders uit Evergem droge sokken, windstopper enz.... aantrekken, het is ondertussen gestopt met regenen en in de verte is er zelfs een streepje blauwe lucht te zien waardoor de moraal terug de hoogte ingaat.

Vanuit Sault volgt er een lus van 100Km over 4 cols (col d’Aulan, col de Perty, col st Jean en col de l’Homme mort) door het prachtige landschap van de Drome.
Ook op de Mont Ventoux blijken de weersomstandigheden iets beter en mag er tot de top geklommen worden, doch dichtbij de top van l’ homme mort begint het terug te druppelen en in de afdaling naar Sault gaat dit over in water gieten en worden we af en toe zelfs op wat hagel getrakteerd.
Bij de bevoorrading in Sault worden we door de organisatie er van op de hoogte gebracht dat het om veiligheidsreden (regen, onweer, hagel en hogerop zelfs sneeuw) niet meer toegelaten is om de beklimming aan te vatten....................................et maintenant, dacht ik bij mezelf, mijn warm badje staat jammer genoeg aan de andere kant van de Ventoux.


2 koppen “chocolat chaud” later had ik terug wat gevoel in mijn handen gekregen en besloten om toch maar via de Gorges de la Nesque (aanrader, zeker
tijdens een onweer ) naar Bedoin te rijden en dan via de col de la Madeleine  naar Malaucène.
Na 10 uur fietsen, 199Km en 3500 hoogtemeters, in bij momenten helse omstandigheden was in Les Mazets du Ventoux de warme koffie, de recoveryshake
en vooral het warme bad meer dan welkom.
De day afther onder een blauwe lucht in een stralend zonnetje met een pastisken in de hand was het leuk recuperen van Le Cannibale en terugblikken op Monventoux 2016, pracht organisatie van Sporta, goede begeleiding (Prachtig parcours, medische en technische begeleiding, meer dan voldoende bevoorrading enz...).
Voor de geïnteresseerden, volgend jaar 17 juni is het weer van dat Glimlach "
Patrik

DE MARATONA

Het summum voor een wielertoerist : DE MARATONA 



"BEWONDERING, RESPECT, VERWONDERING, EEN MONUMENT, EEN GODSGESCHENK voor een wielertoerist, superlatieven schieten tekort om de Maratona te omschrijven !!

D-DAY : Ontbijten om 4 uur in de morgen, om 06u30 aan de startlijn, helemaal achteraan met 9.000 fietsgekken voor ons uit 56 verschillende landen. Een heel speciaal geweldig gevoel. Helicopters boven in de lucht. Uitzending op RAI sport. Sfeervolle muziek galmt door de vele luidsprekers tussen de bergen. Oud Tourlegende Miguel Indurain geeft interviews en commentaar. Een kippevelmoment !


Om 06u30 starten de profs, even later de vrouwen. Wij komen ook op gang een klein half uurtje later. We worden even opgehouden op de eerste passo door het vele volk. Ronny, de ogen vol grinta en lust, laat zich niet ophouden en slalomt recht op de trappers naar voren met de blik vooruit. Ik roep nog Tsaka Tsaka...Ik zeg in mezelf : die Ronny zie ik vandaag niet meer terug, want die heeft er écht veel zin in ! Ronny had deze week met ons, zoals een volleerd sportbestuurder,  met de auto een aantal van de bergpassen - passo's verkend, en ons gewezen op een aantal criteria, zoals de lastigheidsgraad, mogelijke rustpauzes etc...
De eerste 5 passo's lopen tamelijk, alhoewel, de Pordoi, 9 km lang, is niet van de poes ! De passo Gardena is als een paradijs, ik ben in de winter hier al een paar keer komen skiën, maar het landschap verbaast me nu nog meer, achter elke bocht iets moois.
Na 87 km volgt de GIAU, een beest van een col, gekend als één van de moeilijkste in Europa, een gemidd percentage van 9.9 %, met stukken oplopend van 11 tot 13%, 10 km lang. We beginnen eraan met de zon die erdoor komt : 31° celsius op het scherm van mijn GPS... ai ai ai De wolken snellen me ter hulp, oef ! Een paar km verder kan ik nog met moeite mijn gps aflezen : druppels zweet vallen steeds op mijn scherm, waardoor het steeds verspringt... domme... afzien, afzien... en trekken aan dat stuur... oorverdovend stil tussen de honderden lichamen die zich naar boven sleuren, alleen gezucht, gezucht... en gezucht... Links en rechts zie ik iemand afstappen, de benen strekkend... 'k Betrap me erop dat ik zig zaggend begin te rijden... ai ai ai nie meer normaal... Eén km voor de top zie ik Marleen voor me uitrijden. Ze klaagt tegen me dat ze niet vooruitgaat. Zo kennen we Marleen, klagen en klagen, maar ondertussen houdt ze wel tientallen jonge vrouwen op verre afstand achter zich. De top van de klim voelt als een grote verlossing, een muziekensemble en goeie bevoorrading geeft ons weer verse moed. In de afdaling kan ik bekomen..


alhoewel, toch attentief blijven  als de snelheid oploopt tot 70 km/uur :-) Er volgen nu nog twee cols, met daarna de Mur des Gliants, de laatste hindernis, met een oplopend stuk tot 19 % stijging. Geen enkel grijs haar op mijn hoofd denkt eraan om hier één voet aan de grond te zetten, no way ! Eens boven voel ik toch krampen in mijn hamstrings, gelukkig ligt de eindmeet dichtbij.
Ronny staat me op te wachten aan de finish, stralend lachend en zijn duim omhoog in de lucht stekend tussen vele honderden toeschouwers. Het summum, een verlossing en zalig moment. Ik word overvallen door emoties en tranen rollen over mijn wangen."
Maurits

foto's - klik hier : 2016-MARATONA


RONNY :

"De Dolomieten marathon met zijn 7 Passo's en zijn Mur dl Giat op het laatst, die het samen op zo'n 4200 hoogtemeters brachten, werd een zware maar geweldige ervaring ! 
Gestart bij fris weer, een heel deel fietsen in de mist en dan de gevreesde Passo Di Giau op het heetst van de dag, 31°, maakten deze tocht compleet. 
We kenden allebei een goeie dag en ronden dit dan ook af in niet onaardige tijden, Marleen in 8u30 en ikzelf in 7u11. 
Een herhaling waard ondanks de Passo Di Giau die in ons geheugen zal gegrift blijven als heel, heel zwaar.
Met honderden op deze berg en toch alleen maar het geluid van gezucht te horen, niemand had daar nog zin of adem over om een woord te spreken !!
Leuk was het ook om dit samen met Maurits en zijn reisgezel Etienne te kunnen beleven, bedankt maten !!"

maandag 4 juli 2016

Iron Man

               IRON MAN FRANKFURT

Sven :

IRONMAN Frankfurt:
Gisteren was het dan zover, men eerste Ironman met 3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km lopen op het programma samen met denny en patrick (ook hun 1e ironman)
Om 3u45 opstaan en pannenkoeken als ontbijt. Het is toch vroeg, maar hadden er alledrie zin in, wedstrijdpakje,powerstrips op de benen en herzog tubes aan en met de taxi dan naar de zwemstart gegaan waar we zelf rond 6u45 mochten starten met 3000man.
Gezien combinatie hindernislopen (ocr) en triathlon trainingen kon in naar einde toe niet meer voldoende trainen voor de ironman maar op zich viel het zwemmen nog wel mee, na 1,5km (+-28'20") even uit het water om er dan na 10m terug in te moeten voor 2e zwemgedeelte. Het is toch een eind maar na 1u14'35" zat het zwemgedeelte erop.
Redelijk vlot omhoog gelopen richting wissel, zakje meenemen en snelle wissel gedaan om vervolgens het fietsen aan te vatten.
Eerste gedeelte richting frankfurt stad was vrij vlak dus hier al mooi tempo kunnen rijden op souplesse. Na 12km kwamen we dan op ronde die we 2x moesten afleggen, na 20km wask mij aero drinkbus al kwijt door in een put te rijden.. dan maar verder met 2drinkbussen  er waren gelukkig veel drankposten onderweg dus gaf geen probleem.
Parcours was golvend met enkele leuke beklimmingen, was fijn om hier te rijden
Eerste 100km kunnen afwerken aan een gemiddelde van +-36km/u.
Spijtig genoeg werd er ook gestayerd!.. in eerste ronde kon ik goed voorbij de groepjes rijden maar in 2e ronde werd dit iets minder makkelijk en uiteindelijk kwam er een groepje steeds terug en aangezien ik niet wil stayeren ben ik op afstand achter dat groepje blijven rijden en hierdoor ook het laatste uur rustiger gereden.
Mede hierdoor wat langere fietstijd: +-5u22
Aan de wissel fiets afgeven aan vrijwilliger (wat een luxe!) En weer een vlotte wissel
De afsluitende marathon: goed vertrokken, eerste 10km aan 44min gelopen maar na 16km pijnsteken in de knieen.. werd gedwongen om traag te gaan lopen, toen toch effe moeilijke momenten gehad maar wou niet opgeven dus denk wel een uur traag gelopen om dan terug de snelheid wat verhogen. Heb tijdens het lopen overleefd op zoute stokjes en cola, best lekker 😁 Tempo dan weer redelijk kunnen onderhouden en nog heel pak deelnemers kunnen inhalen en met een looptijd van 3u47 in een totaaltijd van 10u30
Gezien de omstandigheden zal ik hiermee tevreden moeten zijn al hadk ik liever wat sneller geweest  blij dat buiten mn knieeen alles wel nog goed mobiel bleef dankzij de herzog tubes en de powerstrips op de benen + enige conditie 
Ook mooie tijden van patrick(10u34) en denny (10u50) die spijtig genoeg tijdens het lopen moeilijk kreeg, liep tot 9km voor het einde nog voor me.
Het was een zeer fijne ervaring en zal dit ongetwijfeld nog meer gaan doen maar pas binnen enkele jaren, eerst focus terug leggen op ocr en kortere triathlons om het te kunnen combineren en sterker te worden
Bedankt aan iedereen voor de fijne berichtjes! En het volgen, aan mn sponsors en vrienden/familie!
DENNY :

"Zoals alle grote en kleine atleten een verslagje van gisteren.
Reeds opgestaan om 3.45 om ons klaar te maken voor onze wedstrijd van het jaar!
Met een goede maaltijd in de maag gaan we met volle moed naar de zwemstart om samen met de andere 3000 atleten het water in te gaan! Een geluk dat ze er dit jaar een Rolling start van gemaakt hebben dat heeft je toch wat meer ruimte in het water!3,8 km zwemmen
Na 1.06 is het klusje geklaard. Tevreden maar eigenlijk niet zo belangrijk want het is nog een lange dag! Na het ontdoen van de zwemkledij mag ik mijn fietskwaliteiten eens tonen!
180 km fietsen
Op zeer mooie wegen en een droog parkoers fiets ik in snel tempo naar de eerste heuveltjes. Deze gaan ook zeer vlot en de beentjes voelden nog zeer goed aan. Dus blijf ik maar tempo rijden!
Uiteindelijk heb ik de klus geklaard in 5u03. Dat is meer dan 35 km/h z'n dit aan een gemiddelde hartslag van 140.
De conditie was er!
Op naar de laatste wissel.
Nu nog 42 km lopen
In mijn achterhoofd had ik een stoute droom om toch onder de 10 u te geraken ! En met een goede loopproef zat dat er nog zeker in! Met een 5.10 de km kwam ik in de geburen! Dus probeerde ik te starten aan 5 min de km! Dit ging goed, hartslag zat goed tot aan de 2de bevoorrading! Ze hadden me gevraagd om goed te eten en te drinken maar de maag dacht er anders over!
Ineens kreeg ik steken in de buik waardoor snel lopen geen optie meer was! En mijn voedingsplan volgen was mijn volledige ondergang tekenen! Tot km 20 kost ik nog tempo lopen maar het ging wel snel achteruit! Dus ben ik zeeeer traag moeten beginnen lopen van bevoorrading naar bevoorrading om daar me te behelpen met cola en fruit! De maag verbeterde niet meer en mijn droomeindtijd was ook verdwenen zoals ijs in de zon!
Uitlopen was de boodschap! Op 8 km van het einde kom mijn eerste medegezel mij voorbijgesneld! De Sven Maes, ongelofelijk hoe hij dit toch klaart. Met zomaar een voorbereiding zo een resultaat! Dit kunnen alleen maar grote atleten!!!!
4 km verder had ook de andere mij te pakken! Patrick Melon! Tonnen respect! 50 jaar en dat kereltje kan gewoon zijn marathon nog op 3.30 lopen! Er waren zelfs 4 profs die trager waren!!!!!
En nu maar strompelen naar de eindmeet!
Na een 25 min afzien was ik er!
Looptijd 4u32
Moe, een beetje teleurgesteld maar toch ook nog met een groot hart kan ik mijn medaille in ontvangst nemen!
En nu genieten🙂



03 juli

Een rustig weekje bij de Bs...niks bijzonders te melden – alle eer deze week voor onze Stuurkens in de Ironman Frankfurt &  die in de Dolomieten!
J

03 juli 2016

               C : Schoonaarde - Oudegem
Rit C's : Schoonaarde - GIjzegem - Oudegem - Heikant
Stipt om 9u vertrekken Theo, Bea, Greta, Odelon,Fernand en Sandra richting VPA Oudegem, den dijk op. Allen super blij want de zon is van de partij. Goed in vorm, wind op kop, rijden we aan 27 km/u.
Fernand neemt de staart, 'geen risico's' zegt hij, want het is lang geleden dat ik gefietst heb, maar ben super blij de C's te vergezellen.
We genieten van het landschap en de bootjes langs de Dender. Greta vertelt haar verhaal van de schaapjes.

In Appels houden we halt, waar Paul onze groep komt vervoegen.
Met veel gelach en gepraat zetten we onze rit verder richting Schoonaarde, waar André ons opwacht. Met 8 rijden we via Berlare richting Heikant. De regen is weer van de partij en Theo besluit onze route te verkorten.
We eindigen onze rit met 47 km aan een gemiddelde van 24km/u, waar een chocomelk ons opwacht maar ook soms uitblijft! Sandra


  Beste Stuurkens, ondertussen is 2021 gestart, hopelijk voor iedereen op een goede manier. Ondertussen hebben we niet stilgezeten. Zoals ju...